Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Concept serije 4 Coupe

BMW

Concept serije 4 Coupe

Zadnja generacija BMW-a serije 3 Coupe i BMW-a serije 3 Cabrio, preuzela je vodstvo u segmentu premium coupe i cabrio modela na svjetskoj razini. Malo kojem proizođaču automobila je do sada uspjelo ostaviti tako snažan trag u smislu dizajna, dinamičnosti i učinkovitosti kao što je to uspjelo BMW-u s navedenim modelima.

Sada, predstavljajući BMW Concept serije 4 Coupe, BMW gleda u budućnost četvrte generacije svog sportskog coupea – i time ujedno također postavlja nove standarde u samom segmentu.

 

BMW Concept serije 4 Coupe dodaje potpuno novu dimenziju kvalitetama BMW-a serije 3 Coupe u smislu estetskog dojma, dinamike i same elegancije. Broj „4“ ne označava samo početak novog ciklusa za BMW, on predstavlja sam zenit krivulje razvoja. BMW je novom modelu dao svoj osobni karakter i bezvremenski dizajn. Time je broj „4“ ujedno definirao simbolom estetike i dinamične prisutnosti u prostoru.  Najnoviji dodatak nomenklaturi predstavlja jednostavno logičan slijed u najboljoj tradiciji velikih BMW-a serije 6  Coupe i BMW-a serije 8 Coupe. Broj „4“ simbol je još većeg sportskog doživljaja, još više razine ekskluzivnosti i još jasnije diferencijacije u odnosu na BMW serije 3.


BMW Concept serije 4 Coupe omogućava vozaču uživanje u čistoj esenciji nove, sportske i elegantne generacije automobila koja nudi sveprisutnu luksuznost. Brojni detalji visoke kvalitete savršeno su uklopljeni u proporcije ovog coupea. U unutrašnjosti vozila, iskustvo BMW Individuala, znanje BMW-ovih stručnjaka i pažljivo odabrani visokokvalitetni materijali jednostavno stvaraju superioran interijer. Uloga BMW Individuala u razvoju BMW Concepta serije 4 Coupe jasno je naglasila nastojanje marke BMW da uvijek iznova odgovara na izazove koje pred nju postavlja težnja za savršenošću u svakom smislu.


Međuosovinski razmak od 2.810 mm duži je za 50 mm u odnosu na BMW serije 3 Coupe, dok je istodobno BMW Concept serije 4 Coupe 44 mm širi u odnosu na svog prethodnika, linija krova je 16 mm niža (1.362 mm), a duljina vozila je također veća. Sve to zajedno daje mu vrlo dinamične proporcije. Najdojmljivi je sam prednji dio vozila s karakterističnom BMW-ovom rešetkom u obliku bubrega.  

Datum objave: 07/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook