Naslovna > Automobili > Audi > Q1 > Crossover Q1 na platformi A1

Audi

Crossover Q1 na platformi A1

Mnogo je špekulacija o eventualnom najmanjem crossoveru iz Audija koji bi nosio oznaku Q1, a najnovije potrvđuju da bi se isti trebao razviti na platformi modela A1

Dobre stvari dolaze u malim pakovanjima. Tako kažu. Čini se da tako i misle u Audiju. Na velika vrata su ušli u segment crossovera modelom Q7, pa se pojavio nešto manji Q5, pa najmanji Q3. No čini se da Audi neće tu stati, pa ćemo u bliskoj budućnosti imati i Q1. Da, još manji crossover od Q3. 

 

Špekuliše se da bi se Q1 trebao razvijati na platformi A1, nadolazećeg A2 ili pak na platformi naredne generacije A3. Upućeni izvori tvrde da je odluka već pala na platformu A1. Ima smisla uzmemo li u obzir činjenicu da je upravo ova platforma nedavno promjenjena, te da sa nje sada silazi petovrati A1 pa čak i onaj sa pogonom na sve točkove. Dakle mali croosover bi se bez problema mogao razviti na platformi A1. A kada će se to desiti, teško je reći. Neki tvrde za dvije godine, dok drugi predviđaju i duži period. Kako god, Q1 nećemo uskoro vidjeti, ali je zanimljivo saznati koliko Audi ulaže u crossovere koji su apsolutni hit posljednjih godina u cijelom svijetu. 

Datum objave: 19/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook