Naslovna > Automobili > Audi > Q8 > Da ga svako poželi

Audi RS Q8 by Lumma

Da ga svako poželi

Njemačka tuning kuća Lumma je ponudila vanjske i unutrašnje vizuelne nadogradnje za Audijev performantni crossover RS Q8. Naravno, nadogradnja snage agregata nije izostala...

Lummin paket CLR 8 RS dodaje nekoliko vizuelnih poboljšanja kao što su proširenje lukova prednjih i zadnjih točkova oblogama od karbonskih vlakana, trodijelni zadnji spojler i difuzor, krovni i spojler na prednjem braniku i još mnogo toga. Dodaci od karbonskih vlakana na vratima i zadnjim svjetlosnim elementima zaokružuju agresivan izgled. U kabini, Lumma dodaje set aluminijumskih upravljačkih papučica, podne prostirke sa Lumma logotipom i kožom presvučena sjedišta.

 

 

 

Ovaj „opaki“ izgled je dopunjen blagim povećanjem snage. Lumma kontrolni modul povećava snagu twin turbo četvorolitarskog V8 agregata za 103 KS i 110 Nm, tako da ovaj unaprijeđeni Q8 raspolaže sa ukupno 694 KS i 910 Nm obrtnog momenta. Pored modula, ugrađen je Lumma specijalni četvorocijevni izduvni sistem, koji omogućava agregatu da „diše punim plućima“. Kupcima su opcionalno dostupne izduvne cijevi u karbonskoj ili običnoj crnoj boji. Distanceri na točkovima ovom modelu daju veću „širinu“ i mišićaviji izgled.

 

 

 

Lumma nudi ovaj paket CLR 8 RS u koji je uključeno bojenje i montaža za 38.000 eura, plus cijena modela Audija RS Q8. Ovaj jedinstveni paket nadogradnje će biti dostupan klijentima krajem ove godine.

Datum objave: 16/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook