Naslovna > Vijesti > Da li će ovako izgledati novi Renault Espace?

Skice u javnosti

Da li će ovako izgledati novi Renault Espace?

Na fotografiji možemo da vidimo da će oblik karoserije poprimiti nešto moderniji i luksuzniji izgled…

Ovih dana na internetu pojavilo se nekoliko mogućih skica nadolazećeg Renault Espace modela. Poznato je da francuski proizvođač ovaj svoj novi, nadolazeći model testira u poptunoj tajnosti. Međutim, to im baš i nije u potpunosti pošlo za rukom, jer već sada jasno možemo da vidimo kako će da izgleda ovaj osvježeni MPV sa karakteristikima crossovera. Po onome što vidimo, možemo da zaključimo da će automobil zadržati većinu stilskih pokazatelja fantastičnog Intale Paris koncepta, koji nam je prošle godine predstavljen u Frankfurtu.

 

Oblik karoserije je moderniji i lukuzniji, pa nam je jasno da Renault cilja na to da njegovim modernim izgledom privuče sve kupce, koji i nisu ljubitelji MPV segmenta automobila. Za novi Espace znamo da će koristiti novu CFM1 platformu, a pored toga biće opremljen modernim LED svjetima i nakošenim vjetrobranom, koji će izuzetno elegantno da se spaja sa malo zakrljivljenim krovom.

 

Ukoliko automobil posmatramo odzada, primjetićemo masivno okno i dvostruke izduvne cijevi. Moramo da priznamo da je ovaj MVP izgleda zaista lijepo, lukuzno i primamljivo. Petu generaciju Espace modela možemo da očekujemo već ove godine, na sajmu automobila u Parizu, koji nam svoja vrata otvara u oktobru mjesecu ove godine. 

Datum objave: 18/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook