Naslovna > Vijesti > Daihatsu prestaje proizvoditi Copen

Nakon deset godina

Daihatsu prestaje proizvoditi Copen

Jedan od najmanjih convertible modela ikad napravljen, uskoro će postati prošlost, s obzirom da je Daihatsu odlučio da prestane proizvoditi Copen u augustu ove godine

Mali, simpatični convetible Copen, u budućnosti biće predmet sjećanja ili rasprave među kolekcionarima, s obzirom da će Daihatsu ove godine prestati proizvodnju istog. Posljednji Copen sa proizvodne trake sići će u augustu ove godine, tačno deset godina nakon prvog predstavljanja javnosti. 

 

Iz kompanije je saopšteno da su do sada prodali 56.000 jedinica. Kako bi obilježio i zvanično kraj ovogo modela, Daihatsu će predstaviti „10th Anniversary Edition“ isključivo za japansko tržište i u ograničenim količinama. Poseban model imat će i svoje posebnosti kao što su brojni bedzevi unutra i vani, posebna bijela boja, 15-inčne BBS alu felge,  kromirani prednji gril, koža u unutrašnjosti uključujući i ručicu na vratima...Copen se uglavnom opremao 1.3-litarskim atmosferskim agregatom, sa četiri cilindra i 86 KS, no posebna edicija biće opremljena agregatom od 660cc sa turbopunjačem i 63 KS. Copen 10th Anniversary Edition nudit će se sa petostepenom manuelnom transmisijiom ili četverostepenom automatskom, uz cijenu od oko 16.500 eura.  

Datum objave: 09/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook