Naslovna > Automobili > Nissan > Micra > Dame i gospodo, ovo je redizajnirana Micra

Nissan

Dame i gospodo, ovo je redizajnirana Micra

Promjene na redizajniranoj Micri su zaista sitne, ali opet utiču na opšti izgled ovog automobila. Najviše je izmjenjen prednji dio, gdje su redizajnirani skoro pa svi dijelovi...

Redizajnirana Micra stigla je na tržište. Za ovu novu Micru kažu da je malo "muževnija" od prethodne. Iako su promjene na novom modelu prilično sitne, one su ipak najviše zahvatile vanjski izgled automobila, naročito prednji kraj. Tako možemo da vidimo da je Micra dobila sasvim novi poklopac motora, branik, kao i svjetlosne sklopove.

 

Stražnji kraj nove Micre takođe ima potpuno novi branik, ali i primjetne LED svjetlosne sklopove. Još jedna novina jeste da kupci od sada mogu da biraju boju kućišta i retrovizora, kao i poklopaca naplataka. Nove opcije koje nudi Micra jesu panoramski stakleni krov, te sistem pomoći pri parkiranju.

 

Enterijer novog Nissanovog modela takođe je poboljšan i vidno uređen. Nova centralna konzola sada je izvedena u sjajnom crnom finišu, koji izgleda veoma elegantno. Tu je i veći 5,8 – inčni touchscreen sa najnovijim Nissanovim informacionim sistemom, koji između ostalog posjeduje opciju Google – Send - To - Car tehnologiju, koja omogućava vozaču da unaprijed isplanira svoju rutu kod kuće.

 

U ponudi motora i dalje su isti agregati – trocilindarski 1.2 benzinac i superpunjeni 1.2 DIG – S, koji prema fabričkim podacima troši tek 4,1 l na 100 pređenih kilometara. Svi modeli će takođe dolaziti opremljeni sa 12V utičnicom za punjenje svih elektronskih naprava, poput mobilnih telefona i slično.

 

Početni "Vista" model u paketu nudi daljinsko zaključavanje, ABS, ESP, električne podizače prozora, servo upravljač i CD-AUX-USB audio sistem. Model "Acenta" uz sve navedeno ima opremu poput automatske aktivacije brisača, svjetala, te prednjih maglenki. Najopremljeniji model "Tekna" ima iste specifikacije kao i "Acent" , uz dodatak parking senzora, pomoć pri parkiranju, uz dodatak klime, sklopivih vanjskih retrovizora, kao i paljenje automobila bez ključa.

 

Nova Nissan Micra standardno je opremljena sa petostepenim manuelnim mjenjačem. U prodaju kreće u septembru mjesecu ove godine, a informacije o cijeni zasada još uvijek nisu dostupne. 

Datum objave: 04/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook