Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Danas prvi takmičarski skokovi na Red Bull Cliff Divingu u Mostaru

Finale u subotu

Danas prvi takmičarski skokovi na Red Bull Cliff Divingu u Mostaru

Takmičenje će se prenositi uživo na Red Bull TV u subotu 27. avgusta, kao i na Facebook i YouTube kanalima prvenstva. Sve informacije o takmičenju dostupne su na zvaničnoj stranici prvenstva i redbull.ba...

Atmosfera u gradu na Neretvi postepeno se zagrijava pred sedmo gostovanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Bosni i Hercegovini. Danas je na rasporedu prva serija takmičarskih skokova, koju će skakači izvesti direktno s luka Starog mosta, a spektakularno finale je zakazano za subotu 27. augusta. Najbolji svjetski skakači i skakačice su u proteklih par dana pristigli u Mostar i odradili prve treninge. Danas je na redu prva serija takmičarskih skokova, koja će se - kao i prošle godine - skakati direktno sa luka Starog mosta, u čast viševjekovne tradicije skokova u Mostaru.

 

 

 


Ostale serije skokova (u petak i subotu) skakaće se sa platforme visoke 27 metara za muškarce, odnosno 21 metar za žene. Finale počinje u 15 časova u subotu 27. avgusta, kada su na rasporedu treća i četvrta serija. Platforme na Starom mostu biće podignute tokom noći. Takmičari su sinoć obavili i „lucky draw“ odnosno izbor redoslijeda kojim će nastupati. Lucky draw se uvijek bazira na nekoj zabavnoj aktivnosti inspirisanoj lokalnom tradicijom, a ovog puta redoslijed nastupa zavisio je od brzine i vještine oblačenja tradicionalne nošnje ovih krajeva.

 

 

 

Na obnovljenoj skakaonici Duradžik u blizini Starog mosta počeo je međunarodni cliff diving trening kamp za mlade skakače. Kamp će trajati do 28. avgusta, a na njemu će nove nade cliff divinga iz cijele Evrope trenirati i sticati nova znanja pod palicom legendarnog Orlanda Duquea. Polaznici kampa na Duradžiku su juče izveli prve skokove u Neretvu. Živo će ovih dana (i večeri) biti u mostarskom Starom gradu, gdje će u petak 26. i subotu 27. avgusta u sklopu Old Town Street Festa na nekoliko lokacija nastupiti niz muzičkih izvođača.

Datum objave: 25/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook