Naslovna > Vijesti > Datsunov povratnički automobil

Povratak u automobilsku industriju

Datsunov povratnički automobil

Novi GO pokretaće 1.2 litarski benzinski motor, koji će biti uparen sa petostepenim ručnim mjenjačem…

Prije nekoliko dana, u javnosti se pojavila vijest da model Datsun da se nakonh nekog vremena vrati među “žive”. Kompanija je to obećanje I ispunila, te je predstavila svoj povratnički automobil, sa kojim će da krene u osvajanje tržišta i ljudi, sa malo skromnijim finansijskim mogućnostima.

 

Novi Datsun GO predstavljen je u indijskoj prestonici, New Delhiju, u kojoj će ovaj gradski mališan i da se proizvodi, i to već početkom iduće godine. Japanski brend je odlučio da vrati model Datsun, kako bi oni koji sebi ne mogu da priušte neke skuplje modele.

 

Podsjetimo se, ovaj brend je sa tržište potpuno nestao početkom 80-ih godina prošlog vijeka, a na tržištnu scenu se vraća sa jeftinijim gradskim automobilom, koji je  zasnovan na Nissanovom modelu Micra. Baziran je na Micrinoj platformi, te ima međuosovinski razmak 2.450 mm.

 

Novi GO pokretaće 1.2 litarski benzinac, koji će da bude uparen sa petostepenim ručnim mjenjačem. Ovaj povratnik će da bude širok 1.635 mm, visok 1.480 mm i dugačak 3.785 mm. Ono što zasada još uvijek nije poznato i precizirano, jeste cijena ovog automobila, ali pretpostavlja se kako će ona da bude ispod 10.000 konvertibilnih maraka.

 

Nakon što sa prodajom krene u Indiji, Datsun će nakon nekoliko mjeseci pokušati da osvoji i tržište u Južnoj Africi, Indoneziji i Rusiji. Kroz neko izvjesno vrijeme, možemo da očekujemo i precizne informacije o cijeni ovog gradskog mališana. 

 

Datum objave: 16/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook