Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Debitovao najbrži Mustang

Ford

Debitovao najbrži Mustang

Na Goodwood festivalu brzine u južnoj Engleskoj najbrži i najsnažniji serijski Ford Mustang po prvi put se pokazao i na Starom kontinentu.

Ovaj super automobil koji je tek nedavno predstavljen u Sjevernoj Americi i posebno dopremljen iz SAD, vozili su poznatim usponima na Goodwoodu gostujući vozači trka.
Sposoban da razvije više od 320 km/h, Ford Shelby GT500 ima 5.8-litarski V8 motor s prednabijanjem koji razvija 662 KS – što je najsnažniji motor koji se pojavljuje u nekom američkom serijskom automobilu.

 

Model koji se pojavio na Goodwoodu opremljen je i Performance paketom koji omogućava elektronsko podešavanje ogibljenja i Torsenov diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Osim modifikovane i još agresivnije optike tu je i novi izduvni sistem sa četiri izlaza i novi aluminijumski točkovi, koji ovu supersportsku varijantu razlikuju od ostalih Mustang modela.
Goodwood Festival of Speed je jedinstvena manifestacija koja privuče i preko 150.000 ljubitelja automobila. Prvi puta je održan 1993.godine, a centralno mjesto pripada uskom usponu omeđenim drvećem i zidom, koji se u dužini oko dva kilometra udiže u visinu od preko 90 metara.

Datum objave: 05/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook