Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Defender kao kabriolet

Heritage Customs

Defender kao kabriolet

Originalni Land Rover Defender se pojavio u nekoliko varijanti, ali danas je ponuda ograničena na modele 90, 110 i veći 130. U gami nedostaje ne samo pikap, već Land Rover nije proizveo ni novi kabriolet. Međutim, za ljubitelje otvorenog tipa vožnje, tu je Heritage Customs...

Holandska tuner kuća kreirala je Valience Convertible na osnovu Defendera 90, opremljen sklopivim krovom od tkanine koji pruža kontrast Sunbeam žutoj karoseriji. Ovo je druga konverzija koju je Heritage Customs izveo, s obzirom na to da su prije gotovo godinu dana predstavili drugačiji projekt s fantastičnim bijelim čeličnim točkovima. Najnovija verzija ima raskošniji izgled s dvobojnim točkovima i rezervnim točkom koji je fiksiran na petim vratima. Heritage Customs nije samo uklonio fiksni tvrdi krov i ugradio elektronski sklopivu alternativu, već je takođe dodao puni zaštitni kavez kako bi Defender postao čvršći i sigurniji. Unutrašnjost je prošla temeljnu transformaciju, s žutim koncem koji se slaže s bojom eksterijera, dok armaturna ploča sada ima 3D detalje od aluminijuma. Pažljiviji pregled otkriva da Defender 90 takođe ima opcionalno centralno prednje sjedište.

 

 

 


Kupci koje žele ovakav Defender moraju ga naručiti i čekati najmanje tri mjeseca, a cijena kreće od minimalno 82.500 evra, uz dodatak troškova za donorsko vozilo i poreze. Heritage Customs planira uskoro predstaviti još jedan projekt Valiance Convertible. SUV kabrioleti su i dalje rijetkost, a uskoro će jedan model manje biti dostupan jer je Volkswagen najavio da će T-Roc kabriolet otići u istoriju nakon samo jedne generacije. Treba napomenuti da je, osim starog Defendera, Land Rover imao i kabrio-SUV pod nazivom Evoque Convertible, koji je bio prisutan na tržištu, ali je bio dostupan samo kratko vrijeme.

Datum objave: 22/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook