Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Delta4x4 planira napraviti duhovnog nasljednika kultnog Golfa

Golf Country

Delta4x4 planira napraviti duhovnog nasljednika kultnog Golfa

Iako se Volkswagen fokusira na smanjenje troškova i preferira popularnije modele, trenutno nema zvaničnih informacija o tome da li će se Golf Country model ponovo proizvoditi. Fokus kompanije je na drugim modelima koji su visoko traženi na tržištu. Nedavno su prekinuti modeli Arteon i Arteon Shooting Brake, što ukazuje na promjene u strategiji kompanije...

Volkswagen Golf je debitovao 1974. godine, ali tek 1985. godine, u drugoj generaciji, je predstavljena verzija sa pogonom na sva četiri točka poznata kao Golf Syncro. Godine 1989. se pojavio Golf Country model namenjen avanturistima, koji je bio izdržljiviji i sa većim razmakom od tla. U Austriji je Steyr-Daimler-Puch proizveo samo 7.735 primjeraka ovog modela, a sada, kompanija Delta4x4, specijalizovana za terenska vozila, planira da stvori modernu verziju baziranu na aktuelnom Golf R modelu. Ideja je da se Golf R podigne za 80 mm i opremi sa 18-inčnim točkovima sa terenskim gumama. Ovaj paket naknadne ugradnje uključuje i krovne nosače za dodatnu praktičnost, kao i pet dodatnih PIAA svjetala postavljenih na haubi.

 

 

 


Delta4x4 kompanija je najavila da se automobil trenutno nalazi u fazi koncepta, ali planirana je ograničena proizvodnja ukoliko bude dovoljno interesovanja među kupcima, a planirana je proizvodnja 25 konverzija po cijeni od 35.000 evra. Ova cijena je viša od cijene Golfa R-Line koji u Njemačkoj košta 33.335 evra. Za konverziju jednog vozila biće potrebno između šest i devet mjeseci. Volkswagen već prodaje "podignuti Golf" na određenim tržištima, ali samo kao karavan verziju, to je model Alltrack koji dolazi sa standardnim pogonom na sva četiri točka i plastičnom zaštitom lukova točkova.

Datum objave: 20/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook