Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > Dizajnerske i pogonske novine

Mercedes-Benz A-Klasa

Dizajnerske i pogonske novine

Hečbek A-klase dobija osvježenje sa osjetno restilizovanim prednjim krajem, te izmjenjemon paletom pogonskih jedinica...

Četvrta generacija A-klase predstavljena je 2018. godine, i u Mercedesu su dolučili da je pravo vrijeme da osvježe svoj hečbek model za 2022. godinu. Trenutno nema zvaničnih informacija o konkretnim novinama na budućem izdanju, tako da do podataka dolazimo iz špijunskih fotografija i špekulacija. Na osnovu novih fotografija, možemo zaključiti da ažurirana A-klasa naprijed nosi izmjenjenu masku i branik, sa poboljšanim novim farovima, koji izgledaju slično onima u novoj C klasi. Stražnji dio će dobiti suptilnije promjene. Traka kamuflaže pokriva zadnja svjetla, što vjerovatno skriva njihov novi dizajn, a ispod je blago modifikovani stražnji odbojnik.

 

 

 

 

 

Najveće novine će biti u oblasti pogonskih jedinica. Nemački mediji već neko vreme pišu da će se Mercedes polako, ali sigurno, odricati agregata koji su stigli iz Renaulta. Tako bi i A klasa navodno trebalo da se odrekne benzinskog 1,3-litarskog motora, kao i dizelaškog 1,5 dCi. Još nije poznato koja bi pogonska jedinica mogla da zameni pomenuti benzinac, ali se veruje da će ulogu dizelaša preuzeti isključivo 2,0-litarski agregat.  Sigurno je da će i plug-in hibridne verzije ostati u ponudi, mada će i tu najverovatnije biti promena na polju kapaciteta baterije i uvećanja dometa kretanja u EV režimu vožnje. Ne postoji vremenski rok kada očekujemo da će Mercedes predstaviti ažuriranu A-klasu, ali ne treba biti iznenađen ako debituje kasnije ove godine. Neće biti puno promjena, ali novo lice, dotjerana zadnja svjetla i preuređena linija pogonskog sklopa mogli bi zadržati kupce u posjeti salonima.

Datum objave: 22/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook