Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Dizajnersko osvježenje

Zvanična premijera Civic Tourer u Frankfurtu

Dizajnersko osvježenje

Javnosti je konačno i zvanično predstavljen dugoočekivani Hondin model – Civic Tourer…

Honda Civic Tourer predstavlja pravo dizajnersko osvježene po već uspješnom Hondinom receptu. Nakon što su proizveli sedan verziju, koja ima nešto malo svedeniji dizajn, Honda je odlučila da proizvede i karavan.

 

Automobil je krojen po ukusu i potrebama evropskih kupaca, pa je upravo zbog toga i razvijen u Evropi. Uz sve to, ovaj koncpet ovog modela je imao svoju premijeru u Ženevi, a sada, kada je i zvanično predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu, možemo reći za model nije u suštini mnogo izmenjen.

 

LED svjetla su zamjenjena konvencionalnim farovima, dok su dnevna svjetla ipak zadržala LED tehnologiju, ali u nešto skormnijem izdanju. Točkovi su manjih dimenzija od onih koje smo imali priliku da vidimo na koncpetnom primjerku, dok je umjesto zadnjeg, sportskog difuzora, tu sada klasični, jednostavniji branik. Hondin karavan je dugačak 453, širok 177 te visok 144 centimetar, a zapremina prtljažnika porasla je na 624, odnosno na 1668 litara, ukoliko preklopimo zadnja sjedišta.

 

Što se enterijera ovog automobila tiče, Civic Tourer će da ima Magic Seats sistem, koji omogućava veći raspon pozicija prilikom podešavanja sjedišta. Sa druge strane, dizajn enterijera je isti kao i kod Civic Hachbacka.

 

Što se tiče pogonske game, za početak će u ponudi da bud verzije sa 1.8 litarskim 1-VTEC benzinskim i 1.6 litarskim i-DTEC turbo dizelašem, koji će da raspolažu sa po 120 “konja”. Pored ručnog mjenjača, na raspolaganju će svakako da bude i verzija sa automatskim mjenjačem.

 

Tourer će da se proizvodi u Hondinoj fabrici u Velikoj britaniji. U prodaji ovaj model možemo da očekujemo u salonima u cijeloj Evropi već početkom 2014. godine. 

Datum objave: 20/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook