Naslovna > Automobili > Fiat > Doblo > Doblo u XL izvedbi

Fiat

Doblo u XL izvedbi

Prošle godine predstavljeni Fiat Doblo sada je dobio novu, XL izvedbu, namjenjenu prije svega britanskom tržištu, a vjerovatno kasnije će se naći i u ostalim zemljama Europe

Prošle godine je Fiat predstavio novi Doblo, a sada je predstavljena i nova izvedba, pod nazivom XL, koja će se naći na tržištu Velike Britanije. U zavisnosti kako model prođe na Otoku, može se očekivati njegov nastup i u ostalim zemljama Europe. 

 

Doblo XL je izvedeb na verziji Dobla sa većim međuosovinskim razmakom, a najveća karakteristika ovog automobila jeste viši krov koji je utovarni prostor učinio većim. Tako sada Fiat Doblo XL ima čitavih 5 m3 tovarnog prostora u koji može stati 1.000 kg tereta.  Fiat smatra da će ovaj model zauzeti poziciju između srednjih i malih van vozila, te da će kao takav biti jeftina alternativa sa velikim mogućnostima.  Doblo XL Cargo  moći će se naručiti u kombinaciji sa tri agregata koji ispunjavaju Euro 5 normu: 1.6 MultiJet 105 KS, 1.6 MultiJet 90 KS MTA i 2.0 MultiJet 135 KS. Zanimljivo je da će se Doblo vozila naredne godine naći na tržištima SAD-a i Kanade pod imenom  Ram, a Fiat će na tom području biti zamjenjen od strane Chryslera.  

Datum objave: 07/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook