Naslovna > Vijesti > Dotjerano lice novog Korando-a

Ssang Yong osvježio svoj model

Dotjerano lice novog Korando-a

Ovaj crossover upravo je vizualno osvježen i tehnološki obogaćen, a SsangYong se potrudio da on bude i ekonomičniji i udobniji…

Aktuelni Ssang Yongov model Korando koji trenutno živi svoju treću generaciju upravo je dobio osvježeno lice i niz tehničkih dodataka koje su mu još malo produžile životni vijek. Uz nove svjetlosne sklopove potpomognute LED tehnologijom osvježeni Korando dobio je i novu prednju masku, drugačiji prednji branik i nove retrovizore. Tu su i potpuno nova zadnja svjetla koja sada donose drugačiji raspored unutrašnjih segmenata, te novi 18-inčni aluminijski naplatci.

 

SsangYong je dotjerao i putničku kabinu koja je sad bogatija drvenim elementima, ventiliranim sjedištima, mekšim materijalima i širom paletom boja. Tu je i novi multimedijalni sistem sa 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir i navigacijom, a u Korando se sada ulazi i bez ključa zahvaljujući keyless sustavu.

 

Korejci su se pozabavili i potrošnjom ovog crossovera pa je on sada gotovo 10% štedljiviji motor nego što je to bio slučaj  ranije i troši 7.8 l/km ukoliko je riječ o modelu s automatskim mjenjačem i pogonom na prednjim kotačima. Kada je u pitanju Korando s ručnim mjenjačem potrošnja je spuštena na 5.8 l/100 km.

Datum objave: 11/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook