Naslovna > Vijesti > Drastične promjene u pogledu dizajna

Hyundai

Drastične promjene u pogledu dizajna

Šef globalnog dizajna Hyundaija Simon Lasbi istakao je da će jedan od njegovih glavnih zadataka biti stvaranje nasljednika Sensuous Sportiness dizajnerskog jezika aktuelne generacije Hyundaijeve game...

Pored  koncepta Le Fil Rouge koji je predstavljen na Sajmu automobila Ženevi prošle godine, Sensuous Sportiness dizajn je u potpunosti primijenjen i na novoj generaciji limuzine Sonata. Međutim, Lasbi se pita da li će se ovaj trend zadržati i u budućnosti, te da li će biti relevantan za pet godina, uzimajući u obzir koliko autoindustrija brzo napreduje i razvija se, pa ju je potrebno ispratiti i u pogledu dizajna.

"Da li su nam više potrebni konvencionalni sedani? Ozbiljno pitanje je i koliko će nam još biti potrebni automobili na benzinski i dizel pogon? To su osnove koje ćemo uključiti u novu generaciju naših vrhunskih proizvoda. Mene uzbuđuje čitav fokus na EV platforme, autonomiju, dronove, robotiku. Šta je naš sljedeći izazov?", zapitao se Lasbi. On je takođe dodao da će vrlo brzo početi rad na novoj generaciji Sonate, koja bi se trebala pojaviti kroz narednih pet godina.

Datum objave: 04/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook