Naslovna > Vijesti > Drugačiji od svih

Nissan GT-R LM NISMO

Drugačiji od svih

Prvi pogled na trkaći Nissan GT-R LM NISMO tokom Super Bowla XLIX otkriva da se inovativni novi trkaći automobil LM P1 dosta razlikuje se od svih drugih Le Mans automobila ...

Prošle je godine Super Bowl sa preko 110 miliona gledalaca bio je najgledaniji televizijski program u istoriji američke televizije. Zbog toga je utakmica u 2015. bila savršena prilika za prvo prikazivanje Nissanove reklame “With Dad” u kojoj se otkriva dugoočekivani Nissan GT-R LM NISMO, automobil koji će se s najboljima na svijetu boriti za slavu u utrci 24 sata Le Mansa. Hrabrim je potezom japanski proizvođač na inovativan način protumačio tehničke propise takmičenja i proizveo automobil s motorom smještenim naprijed i prednjim pogonom kojeg pokreće 3.0 litarski benzinski V6 motor s dvostrukim turbopunjačem i sistemom povrata kinetičke energije (KERS).

 

"Vrlo smo ponosni što smo Nissan GT-R LM NISMO predstavili tokom Super Bowla" izjavio je Roel de Vries, Nissanov globalni voditelj marketinga i strategije brenda. "Kombinacija Super Bowla i 24 sata Le Mansa, dva najgledanija sportska događaja na svijetu, pružila nam je jedinstvenu priliku za pokazivanje našeg najambicioznijeg programa u automobilizmu u posljednje vrijeme. GT-R je perjanica naše ponude cestovnih automobila. Ovaj ultimativni GT-R, nastavlja tridesetogodišnju sportsku tradiciju NISMO-a, Nissanovog odjela za automobilizam i performanse. Le Mans potiče inovacije, pa će uspjeh na stazi dovesti do većih inovacija u našoj ponudi cestovnih automobila. Mi smo novi momci u Le Mansu. Naši su protivnici najbolji na svijetu, ali mi smo spremni."

 

Novi će se automobil takmičiti u klasi LM P1 automobilističke utrke izdržljivosti (FIA World Endurance Championship), najvišoj kategoriji svjetskog automobilizma. Putovanje počinje 12. aprila u britanskom Silverstoneu, nastavlja se trkom u belgijskom Spa, a nakon toga slijede 24 sata Le Mansa i njemački Nürburgring. Trke se zatim s europskog kontinenta sele u SAD, Japan, Kinu i Bliski istok.

Datum objave: 04/02/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook