Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Dugoočekivana osmica na pomolu

VW Golf 8

Dugoočekivana osmica na pomolu

Sljedeća generacija Volkswagenovog golfa, koja će biti predstavljena ovog mjeseca, ima za cilj revoluciju tržišta zapreminskog hatchback-a s 48V blagim hibridnim motorima i tehnologijom koja još nije viđena u klasi.

Njemački proizvođač ima ozbiljne namjere sa novim Golfom kako bi osigurao svoje uporište u tržištu smanjenog segmenta - a cilj je 16% globalne prodaje u prvoj polovini 2019. godine, nudeći ne samo vodeću tehnologiju, već i najniže emisije CO2 , što je jako važno za tekuće troškove i socijalnu odgovornost marke. Volkswagen navodi da je razvoj već završen i da je Golf 8 trenutno na završnim testiranjima.

Oni navode kako na prototipu sve izgleda usklađeno, ali je vrijeme da se detaljno ispitaju svi elementi kako bi se uspostavio "golfovski" kvalitet i sklad. Testiranja se vrše svuda po svijetu, i svečano prestavljanje samo što nije zakazano.
Bilo je mnogo rasprava oko motora i koji bi trebali koristiti hibridnu tehnologiju, a odluke su poništene nakon odlaska Matthiasa Müllera na mjesto izvršnog direktora i kasnijeg imenovanja Herberta Diess-a.

Ishod je da će motori zapremine jednog litra i 1,5-litarski benzinski agregati biti dostupni sa 48V sistemom sa dvostrukim kvačilom. Manji, jednolitarski stvaraće 129KS, a 1,5-litarski 148KS. Još nije poznato koji će se motori nuditi sa ručnim mjenjačem.

Datum objave: 04/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook