Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Duža i lakša verzija prethodnka

2015 Mercedes – Benz C Klasa karavan

Duža i lakša verzija prethodnka

Kapacitet prtljažnika sa sjedištima na njihovom mjestu porastao je za 5%, pa sada iznosi 490 litara…

Kompanija Mercedes – Benz je zvaničnim putem predstavio svoju C klasu u karavan verziji. Ukupna dužina ovog atraktivnog porodičnog automobila iznosti 4702 mm, pa je ona za 96 mm duzža od svog prethodnika , a za 80 mm ima duže međuosovinsko rastojanje, koje je sada dimenzije 2840 mm. Samo prednji kraj ovog automobila Mercedes je posudio od sedan modela, dok se vozilo od B stuba pa sve do zadnjeg kraja vidno razlikuje.

 

Prostor za noge putnika na zadnjem sjedištu uvećan je za fenomenalnih 45mm, dok je dodatnih 40mm vozila u okviru širine vozila sada široko 1810 mm i obezbjeđeno je za dodatni prostor glave i ramena putnika. Što se kapaciteta prtljažnika tiče, i on je takođe porastao za nezanemarivih 5%, tako da je njegova zapremina sada 490 litara, a ukoliko oborite sjedišta prtljažni prostor raste na 1510 litara.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko platite više, C Klasu u svojoj karavanskoj verziji možete da poručite sa Easy Park funkcijom, koja vam omogućava lakše parkiranje, ili sa Hands Free Access opcijom koja omogućava lako otvaranje i zatvaranje prtljažnika jednostavnim pomjeranjem noge ispod zadnjeg branika. Iako su dimenzije automobila veće, nova C Klasa izgubila je 65 kilograma.

 

Što se pogonske game tiče, ona je preuzeta od sedana, te kupci mogu da se odluče u zavisnosti od odabira motora za sistem pogona na prednje ili 4MATIC sistem pogon na sva četiri točka. Opcije benzinskih motora variraju sa snagom od 156 do 333 KS, dok je dizelaš dostupan sa snagom od 115 do 204 KS.

 

Prodaja ovog modela počinje u septembru  mjesecu ove godine. 

 

Datum objave: 22/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook