Naslovna > Automobili > Aston Martin > Vantage > Dvije ikone u službi njenog veličanstva

Aston Martin 007 Edition Models

Dvije ikone u službi njenog veličanstva

Serija Aston Martin modela sa oznakom 007 Edition obilježavaju izlazak novog filma o najčuvenijem tajnom agentu...

Novi film u serijalu o agentu 007 Jamesu Bondu, 25-ti po redu, biće premijerno prikazan širom svijeta u novembru ove godine i u njemu će „glumiti“ čak četiri Aston Martin modela. Među njima će se naći kultni DB5, klasični Aston Martin V8 i najnoviji GT ovog britanskog brenda, DBS Superleggera. kako bi proslavio premijeru filma i jednu glavnih uloga u njemu, Aston Martin je najavio dva ekskluzivna modela. Modeli Vantage i DBS Superleggera 007 Edition biće dostupni u ograničenom broju i projektovani su u saradnji sa Aston Martinovim Q odjeljenjem. Oba modela iz ove specijalne serije će biti dostupna za narudžbe početkom naredne godine.

 

 

 

Vantage 007 izdanje je inspirisano izgledom Aston Martina V8 koji je prvi put prikazan u filmu The Living Daylights 1987. godine. Vozilo posjeduje jedinstvenu rešetku hladnjaka sa hromiranim okvirom, a karoserija je u Cumberland Grey nijansi ukomponovana sa obsidijanski crnim presvlakama od kože u kabini. Dva zanimljiva detalja iz navedenog filma predstavljaju dio paketa: set specijalnih Living Daylights skija sa nosačima i natpis frekvencije radio stanice 96.6 na štitnicima za sunce, kao referenca na frekvenciju čehoslovačke policije koju je Bond prisluškivao u filmu kako bi pobjegao potjeri.

 

 

 

 

 

Drugi model iz serije DBS Superleggera je limitiran na samo 25 primjeraka. Ovo 007 izdanje ima Ceramic Grey boju karoserije sa kontrastnim krovom, poklopcima retrovizora, razdjelnikom, difuzorom i zadnjim spojlerom od karbonskih vlakana. Tu je i set posebno dizajniranih 21-inčnih naplataka. Snaga ovog modela dolazi iz 5,2-litarskog V12 agregata koji isporučuje 715 KS pri 900 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

 

 

 

U svakom slučaju veoma zanimljiva specijalna serija u čast dvije britanske filmske ikone – agenta 007 i Aston Martina.

Datum objave: 18/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook