Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > Dvije nove verzije “Fiće” - Beauty i Music

Fiat 500e

Dvije nove verzije “Fiće” - Beauty i Music

Iako postoji malo razlika između ova dva posebna izdanja, oba dolaze sa LED svjetlima, senzorima za kišu na brisačima i 17-inčnim naplacima s dijamantskom završnom obradom...

Fiat je predstavio dvije nove varijante modela 500e, nazvane 500e Inspired By Beauty i 500e Inspired By Music. Fiat 500e Inspired By Beauty dolazi u Rose zlatnoj boji sa sjedištima presvučenim bež eko kožom, dok je isti materijal upotrijebljen i za presvlačenje armaturne ploče. Model 500e Inspired By Music, s druge strane, ima Tuxedo crnu boju i opremljen je JBL premium ozvučenjem sa sedam zvučnika. Ovo ozvučenje dolazi s funkcijom Virtual Venues, koja može replicirati "četiri pozornice koje je izabrao maestro Andrea Bocelli", uključujući Open-Air Arenu i Operu Giuseppe Verdi.

 

 

 

 

Iako postoji malo razlika između ova dva posebna izdanja, oba dolaze sa LED svjetlima, senzorima za kišu na brisačima i 17-inčnim naplacima  s dijamantskom završnom obradom. Kupci mogu očekivati i 7-inčni digitalni instrument klaster i 10,25-inčni Unconnect 5 infotainment sistem koji podržava Android Auto i Apple CarPlay. Ostale naglašene karakteristike uključuju automatski klima uređaj i bežično punjenje smartphonea. Modeli su takođe opremljeni poluautonomnim sistemom vožnje drugog nivoa, koji kombinuje adaptivni tempomat i sistem za održavanje vozila u traci. Automatsko kočenje u hitnim situacijama i sistem upozorenja na pješake su takođe dio paketa.

 

 

Automobile pokreće električni motor koji razvija 119 KS i 219 Nm obrtnog momenta, a uparen je s baterijom kapaciteta 42 kWh. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je nešto manje od 9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 151 km/h. Domet vozila je do 240 km. Baterija se može napuniti za oko četiri sata i 15 minuta korištenjem 11 kW punjača. Ukoliko se koristi 85 kW DC brzi punjač, baterija će se napuniti od 0 do 80 posto kapaciteta za oko 35 minuta.

Datum objave: 14/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook