Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Dvije svjetske premijere Opela

Geneva Motor Show

Dvije svjetske premijere Opela

Opel će ove godine na Sajmu automobila u Ženevi (od 6. do 18. marta 2012.) predstaviti dvije svjetske premijere: posve nov mali SUV Mokka i novu Astru OPC.

Mokka je oličenje ovogodišnjeg mota ženevskog automobilskog sajma – “Vozimo u budućnost“, a Opel je prvi njemački proizvođač koji je ušao na brzorastući B-segment SUV-ova. Posjetitelji će se na Opelovoj konferenciji za medije 6. marta u 11.30 sati u Paviljonu 2 ženevskog centra Palexpo, moći uvjeriti da nova Mokka i Astra OPC proširuju Opelovu ponudu vozila, ali i donose još više emocija brandu i kupcima. I jedan i drugi automobil su do sada viđeni, a Opel ovim premijerno predstavlja unutrašnjost Mokke.

 

Novi kompaktni sportski kupe Astra OPC najsnažnija je Astra svih vremena koja kupcima nudi iskustvo sportske vožnje i pregršt emocija. OPC-ov dvolitarski benzinski motor s turbopunjačem i razvija 206 kW/280 KS, uz obrtni moment od 400 Nm te ostvaruje najveću brzinu od 250 km/h. Astra nikad nije bila brža! Jedna od glavnih karakteristika Astre OPC je njeno podvozje visokih performansi, HiPerStrut, koje omogućuje da ovaj model pruži čistu snagu bez kompromisa. U kombinaciji sa sistemom podvozja FlexRide koji donosi posebne načine vožnje Sport i OPC, Astra OPC nudi doista iznimne mogućnosti upravljanja.

 

Ove godine Opel ima još nekoliko razloga za uzbuđenje oko Ženevskog sajma automobila. Ne samo da je ova godina jubilarna za Opel, jer se u njoj obilježava čak 150 godina postojanja ovog branda, nego je i Ampera, najnovija u nizu Opelovih inovacija, među finalistima prestižne nagrade “Car of the Year 2012“. U konkurenciji sedam vozila odabranih prije početka Ženevskog sajma, pobjednik će biti proglašen 5. marta, a proglašenje će postati prva službena vijest sa Sajma.Revolucionarna Ampera, električni automobil s produženim dosegom među finalistima je izbora “Car of the Year 2012“.Opel će u Ženevi predstaviti svoju dizajnersku studiju “RAD e“ – futuristički e-bicikl koji upotpunjuje postojeću strategiju e-mobilnosti ovog branda i nudi koncept doista integrirane osobne i urbane mobilnosti. RAD e, prvi e-bicikl temeljen na principima automobilske konstrukcije i proizvodnje, krasi puno elemenata Opelove tipične dizajnerske filozofije, kao što su značajke u obliku bumeranga koje povezujemo s Amperom i konceptnim automobilom RAK e. Njegova kombinirana pedelek-tehnologija s 250-vatnim elektromotorom pruža vozaču motoriziranu podršku tokom pedaliranja, čime je dobiven doseg od 60 do 145 kilometara. U tom smislu RAD e odgovara potrebama kupaca da budu mobilni i tamo gdje nije moguće ili nije dopušteno koristiti automobil.

 

 

Posjetitelji Ženevskog sajma imat će priliku naučiti više o Opelovom novom dinamičnom i efikasnim 2.0 BiTurbo CDTI dizelskom motoru koji će biti prvi put predstavljen u Opelovoj perjanici Insigniji. Insignia 2.0 BiTurbo CDTI daje 143 kW/195 KS i 400 Nm obrtnog momenta, dok potrošnja goriva kreće od vrlo niskih 4,6 litara na 100 km (129 g/km CO2), čime je ovo jedan od najekonomičnijih automobila iz srednje klase. Osim navedenoga, u ovu popularnu liniju uvedeno je još inovacija: svaka varijanta s pogonom na sve točkove uskoro će biti dostupna s podvozjem SuperSport s prednjim ovjesom posuđenim od Insignije OPC (Opel Performance Center).
 

Datum objave: 11/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook