Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > E klasa u cupe i cabrio izvedbi

Mercedes

E klasa u cupe i cabrio izvedbi

Samo nekoliko sedmica nakon predstavljanja limuzinske izvedbe, Mercedes je pokazao fotografije i coupe te cabrio izvedbe nove E klase

Za manje od mjesec dana Mercedes je predstavio osvježenu E klasu u limuzinskoj, karavanskoj, coupe i cabrio izvedbi, pa će se sve ove inačice popularnog automobila naći na predstojećem Salonu auotomobila u Detroitu. Kao i na karavanskoj i limuzinskoj izvedbi,  dvostruki prednji sklopovi ne postoje ni na coupeu i cabrioletu,zamjenila su ih jednostrana tijela a njihove linije su oštrije, a raspored LED tijela u njima nešto drugačiji.

 

Prednjem dijelu vozila je podaren agresivniji izgled, sa samo jednom hromiranim krilom, dok je i sam branik oštriji sa agresivnijim izgledom. Na boku dominira linija iznad točkova, a zadnji kraj je pored novog odbojnika dobio i novi set završetaka izduvnih grana. Baš kao i u limuzinskoj izvedbi, E klasa cuope i cabrio sada u unutrašnjosti imaju nove materijale kao što su drvo, aluminij, hrom ... a novost je i potpuno novi upravljač sa polugama za izmjenu brzina.  Da je osvježena E klasa i sportskog karaktera potvrđuju sistemi za upravljanje ovjesom i upravljačem, pa je ova dva elemnta moguće prilagoditi željama vozača. U gami agregata naći će se šest motora ukupne snage od 181 KS do 404 KS koji će se preko 7G-TRONIC Plus automatika s novim “M” modom prenositi na pogonske točkove.

Datum objave: 05/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook