Naslovna > Automobili > Audi > E-tron > E-Tron GT Concept premijerno predstavljen

Audi

E-Tron GT Concept premijerno predstavljen

Na Sajmu automobila u Los Angelesu zasijao je koncept model njemačkog proizvođača, riječ je o Audijevoj luksuznoj kupe limuzini sa električnim pogonom…

Novi Audijev električni automobil bi mogao da postane direktan konkurent Teslinom Modelu S. Međutim, električni GT svojim dimenzijama i oblikom podjseća uveliko na A7 Sportback, dugačak je 4.96 m, širok 1.96 m, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,90 m. Pogonske baterije kao i mehaničku platformu ovaj Audi će dijeliti sa Porscheom Taycan modelom, zahvaljujući zajedničkoj saradnji ovih proizvođača. Zvanični podatak o autonomiji još uvijek nije saopšten, ali se pretpostavlja da da će vozilo moći preći 400 km sa punim baterijama, koje će se na brzom punjaču za 20-ak minuta moći napuniti do 80% kapaciteta, što je dovoljno za oko 320 pređenih kilometara.

 

Pogonsku snagu ovom modelu daju dva elektromotora  koji udruženim snagama proizvode ukupno 590 ks (434 kW), što je dovoljno za ubrzanje do stotke za 3.5 sekundi, dok je maksimalne brzina ograničena na 240 km/h. Na tržištu se očekuje krajem 2020.godine, a serijski model se nebi trebao mnogo razlikovati od koncepta, saopštili su ovo iz kompanije.

Datum objave: 29/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook