Naslovna > Vijesti > Ekskluzivna jurilica

2014 Mercedes – Benz S65 AMG

Ekskluzivna jurilica

Iako nam je još od avgusta mjeseca poznat izgled ovog modela, Mercedes je ipak odlučio da nas tek sada počasti zvaničnim fotografijama…

Izgled i dizjan Mercedesovog modela S65 za nadolazeću 2014. godinu nam ne predstavlja neko iznenađenje. Naime, od prije nekoliko mjeseci, mi znamo kako ovaj model izgleda. Međutim, njegova javna premijera zakazana je za sajam automobila u Los Angelesu, pa su iz Mercedesa upravo ovu priliku iskoristili da nam predstave i zvanične fotografije ovog modela.

 

Možda izgleda da ovaj model nema neki dizajnerski napredak. Međutim, ono što se nalazi ispod poklopca motora je duša ovog automobila. Riječ je o V12 twin-turbo motoru zapremine 6.0 litara, koji može da razvije 630 KS. Motor je prava zvijer.

 

Ovaj motor je uparen sa 7G – Tronic sedmostepenim automatskim mjenjačem, koji omogućava ovom luksuznom sedanu da do 100 km/h stigne za 4,3 sekunde, dok je njegova konačna brzina elektronski ograniečna na 250 km/h. 

 

Sam eksterijer ovog vozila izgleda luksuzno. Ovaj automobil je smješten na 20 – inčne lagane aluminijumske točkove. Da upotpune luksuz, tu su I keramičke kočnice.  Ovaj model bi već u martu mjesecu trebao da se nađe u prodaji na tržištu. Početna cijena u Njemačkoj iznosiće oko 232.050 eura. 

Datum objave: 09/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook