Naslovna > Automobili > McLaren > Sabre > Ekskluzivni 824 KS snažan ,,hypercar“

McLaren Sabre

Ekskluzivni 824 KS snažan ,,hypercar“

Ograničen na svega 15 primjeraka, Sabre je razvijen od strane McLaren Special Operations (MSO) tima, snažniji je od Senna modela i dostiže brzinu od 350 km/h…

McLaren je predstavio novi model Sabre, koji će sa proizvodnjom od svega 15 primjeraka ekskluzivno krasiti ulice Sjedinjenih Američkih Država. Prvi primjerak isporučen je od strane McLaren Beverly Hills, gdje se navodi da Sabre karakterišu ideje i inovacije koje globalna homologacija ne bi dozvolila zbog čega se ovaj model isključivo prodaje u SAD-u. Iako su glasine ranije ukazivala da će Sabre imati hibridni pogon sa preko 1,000 KS, to ipak nije slučaj. U saopštenju za javnost ne navode se precizni detalji o kojem agregatu je riječ, ali se pretpostavlja da je u poznati 4,0-litarski V8 motor. Iz McLarena su jedino saopštili da Sabre posjeduje monstruoznih 824 KS i obrtni moment od 800 Nm.

 

 


Sa ovom snagom, Sabre je trenutno najsnažniji nehibridni model koji je ikada izašao iz ove kompanije i u stanju je razviti brzinu od 350 km/h. U saopštenju za Motor1, kompanija navodi da se radi o hiper automobilu koji se radi prema narudžbi od strane specijalnog McLarenovog MSO odjeljenja. Inženjeri i dizajneri MSO tima usko sarađuju sa pojedinačnim kupcima, pa je tako svaki Sabre model jedinstven. Kako se radi o ekskluzivnim modelima i razvijaju se prema želji kupca, nivo javnih informacija određuju upravo sami kupci. U skladu sa tim, ni cijena ovog ekskluzivnog modela nije poznata, ali se pretpostavlja da iznos premašuje 1 milion dolara.

Datum objave: 23/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook