Naslovna > Vijesti > Ekskluzivno: Prve fotografije nove Škode Octavie

Škoda Octavia III

Ekskluzivno: Prve fotografije nove Škode Octavie

Ljepša, duža, šira, prostranija i tehnološki naprednija nova Octavia predstavljena je na u Škodinom trofejnom muzeju u Mladoj Boleslav...

 

Nakon niza nezvaničnih rendera i oficijelnih slika na kojima smo mogli vidjeti pokoji dio nove Octavie, češki proizvođač je objavio i prve zvanične fotografije čitavog automobila i njegovog enterijera. Na prvi pogled nova Octavia djeluje modernije i skladnije u odnosu na prethodicu, od koje čitavih 9 cantimetara duža, te 4 šira.

 

Podsjećamo da je nova Octavia profitirala i na 10 cm dužem osovinskom razmaku. Od rasta dimenzija korist je imao i prtljažnik koji je 30 litara veći i ima kapacitet od 590 litara. U dodatnoj opremi nove Octavie naći će se ekskluzivni detalji poput osam inčnog na dodir osjetljivog ekrana koji je izveden po uzoru na onaj iz Volkswagen Golfa, a biće tu i mnoštvo elektronskih poslastica poput Front, Lane i Driver Activity Assistan sistema. 

 


Paleta agregata je kao kod novog Golfa sačinjena isključivo od turbo agregata, sa početnim 1.2-litarski TSI benzincem i 1.6 TDI dizelašem. Viši nivo ponude predstavljaće 1.4-litarski TSI benzinac sa 140 i 180 KS, dok će ljubiteljima snažnih dizelaša biti ponuđen 2.0-litarski TDI sa 150 KS. Najjača RS verzija bi trebala imati 180 KS snažan dizelaš, te benzinac sa 210 „konja“. 

Datum objave: 11/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook