Naslovna > Tesla > Model 3 > Električna limuzina najuspješnije vozilo

Tesla Model 3

Električna limuzina najuspješnije vozilo

Elektrifikovana baterijska vozila svakim mjesecom su sve popularnija na Starom kontinentu, a njivove prodajne brojke konstantno rastu...

Evropa prednjači kada je riječ o elektrifikaciji industrije automobila. Sve više kupaca se odlučuje na novi automobil sa potpuno električnim ili priključno-hibridnim pogonskim sklopom, a ponuda ovakvih modela je sve kvalitetnija i šira. Tako su tokom novembra vozila sa ovim pogonom zabilježila učešće od 26% u ukupnom broju prodanih novih automobila. Konkretno 217.709 priključno-hibridnih i potpuno električnih novih modela pronašlo je prve vlasnike. Najuspješniji model u ovom segmentu bio je Teslin Model 3, što nije nimalo iznenađujuće s obzirom da električna limuzina nailazi da dobar odziv kod kupaca.

 

 

 

 

 

Tako je tokom novembra Model 3 zabilježio ukupno 10.739 isporuka. Iza njega nalazi se, sada već veteran u ovom polju, Renault Zoe sa 8.658 novih registracija. Na pobjedničko postolje kao trećeplasirana popela se Dacia Spring sa 5.746 prodaja, Rumuni su još jednom pokazali da strategija proizvodnje pristupačnih i ekonomičnih vozila daje rezultate. Listu od prvih pet najprodavanijih električnih modela zatvaraju Tesla Model Y te Škoda Enyaq, 5.347 i 5.041. zabilježenom prodajom.

Datum objave: 24/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook