Naslovna > Automobili > Kia > Soul > Električni Kia Soul EV pobjednik Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Kia Soul EV

Električni Kia Soul EV pobjednik Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Električni Kia Soul je s vozačem Ivanom Cvetkovićem pobjednik ovogodišnjeg Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016, gdje su se hrvatskom turističkom rutom takmičila isključivo električna vozila u konkurenciji od ukupno 32 vozača, koji stižu iz čak 10 zemalja.

Električnog Soula EV vozio je poznati automobilski novinar Ivan Cvetković iz magazina Auto motor i sport, koji je inače zajedno s Markom Tomcem nosilac Guinnessovog rekorda u štedljivoj vožnji.
Namjera projekta je da se podigne svijest o ekologiji, uštedi energije i održivom razvoju. Konkurencija je bila zaista žestoka, a uz domaći Rimac Concept One tu su bili i Tesla S, e-Mercedes, Renault Zoe i E-Beetle.
Rally, dug oko 1.000 kilometara, krenuo je iz Rovinja, preko Poreča, Motovuna, Buzeta, Opatije, Senja, Starigrada, Zadra, Šibenika, a konačni cilj utrke bio je u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

 


Kia Soul dosad je osvojio mnoštvo nagrada za dizajn, a zbog ikoničnog izgleda plijeni pozornost. Kia je kao marka među prvima u svijetu u očuvanju okoliša po Interbrandovoj ljestvici 50 najboljih globalnih zelenih marki, više od 12 modela osvojilo je certifikat zaštite okoliša, nova generacija Kijinih motora smanjuje potrošnju goriva i smanjuje emisiju štetnih plinova, stoga ne čudi odličan rezultat.
Kia Soul EV, čiji je domet u realnom prometu oko 150 kilometara odnosno 200 u idealnim uslovima, jedino je električno vozilo koji nudi 7-godišnju garanciju koja vrijedi za cijelo vozilo (naravno i na baterije), a Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 je još jedan dokaz Kijinog kvaliteta.

 

Datum objave: 15/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook