Naslovna > Automobili > Volkswagen > T 6.1 > Električni Transporter

VW e-Transporter by ABT

Električni Transporter

Za razliku od e-Craftera, e-Transporter predstavlja saradnju između kompanije Volkswagen i tunung kuće ABT, a ne interni razvojni projekt...

Ovaj model se bazira na modifikovanoj platformi konvencionalnog VW Transportera, opremljenoj elektromotorom od 110 KS i baterijom od 37,3 kWh koja se nalazi u podu vozila. Snaga se prenosi na prednju osovinu preko modifikovane varijante standardnog automatskog mjenjača sa dvostrukim sistemom kvačila. Maksimalni domet ove modifikovane varijante Transportera sa jednim punjenjem baterije je samo 130 kilometara. Međutim, Volkswagen smatra da će se većina e-Transportera koristiti kao dostavna vozila na kraćim rutama, pokrivajući u prosjeku oko 80 kilometara dnevno. što se tiče performansi, ovaj kombi dostiže ubrzanje od nule do 100 km/h za 17,4 sekunde. Iz Volkswagena izjavljuju kako bi se e-Transporter u dogledno vrijeme mogao nuditi sa baterijom većeg kapaciteta od 74,6 kWh, ukoliko to tržište bude zahtijevalo, čime bi se maksimalni domet mogao povećati na oko 240 kilometara.

 

 

 

 

e-Transporter nudi podršku za brzo punjenje od 50 kW, što omogućava napunjenost kapaciteta baterije na 80% za samo 45 minuta. Baterija se po potrebi može napuniti i kućnom naponskom mrežom preko 7,4 kW zidnog punjača koji omogućava potpunu napunjenost baterije za oko pet i po sati. Trenutno kupci imaju mogućnost izbora dva nivoa opreme i dva rasporeda sjedišta. Standardna oprema uljučuje 6,5-inčni infotaiment sistem osjetljiv na dodir, stereo uređaj sa četiri zvučnika, nekoliko USB priključaka i tri prednja sjedišta. Kupcima je uz nadoplatu dostupan i drugi red sjedišta u zadnjem dijelu kombija.

 

 

 

 

Bogatije opremljeni VW e-Transporter Advance dolazi sa 17-inčnim aluminijumskim naplacima, automatskim LED prednjim svjetlima, automatskim brisačima sa senzorima, električno sklopivim retrovizorim, grijačima vjetrobranskog stakla, senzorima za parkiranje i samozatamnjujućim unutrašnjim retrovizorom. Cijena ovog električnog kombija se kreće od 47.100 eura do 50.800 eura u zavisnosti od paketa opreme.

Datum objave: 19/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook