Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > EV i SUV se neće dogoditi u narednih 10 godina

Mate Rimac o planovima za budućnost Bugattija

EV i SUV se neće dogoditi u narednih 10 godina

Rimac je rekao da je jedan od ciljeva povećanje električnog dometa hibridnog pogona na najmanje 50 kilometara. To bi omogućilo jednom procentu vozača da se voze gradom bez paljenja SUS motora...

Bentley, Aston Martin, Rolls-Royce – ovo su samo neke od vrhunskih marki koje su posljednjih godina skočile na teren SUV-a, a Ferrari će im se pridružiti već sljedeće sedmice sa Purosangueom, dok novi šef McLarena vjeruje da su sportska terenska vozila "veoma važna". Uprkos glasinama u kojima se tvrdi da će Bugatti takođe lansirati SUV model, to se neće dogoditi, barem ne u doglednoj budućnosti.

 

 

 


Izvršni direktor kompanije Mate Rimac otkrio je da Bugatti SUV nije dio desetogodišnjeg plana. Osim toga, potpuno električni model se neće pojaviti u ovom vremenskom okviru takođe, što je prilično iznenađujuće budući da će velika većina proizvođača automobila imati EV u prodaji do 2032. godine. U stvari, mnoge marke automobila će do tada napustiti automobile s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem barem na određenim tržištima.

 

 

 

Iako je EV stavljen na pozadinu, Bugatti ne može zanemariti elektrifikaciju. Sve stroži propisi o emisiji štetnih gasova će uticati čak i na elitne brendove, zbog čega se moćni W16 motor povlači sa Mistral roadsterom. Chironov nasljednik neće imati drugog načina osim da usvoji hibridni pogonski sklop, a Mate Rimac je rekao da će automobil biti "jako elektrifikovan". To vjerovatno znači smanjeni motor sa unutrašnjim sagorijevanjem. Ipak, obožavaoci će morati strpljivo čekati da vide hiperautomobil jer će se pojaviti tek 2024. godine.

Datum objave: 08/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook