Naslovna > Vijesti > Fabia ipak neće nositi RS oznaku

Octavia jedina sa oznakom RS

Fabia ipak neće nositi RS oznaku

Zbog prilično loših rezultata koje je ostvarila Fabia RS, čelnici Škode odlučili su da ovaj model u potpunosti povuku sa tržišta...

Čelnici Škode objavili su kako nova Fabia RS ipak neće nositi ovu oznaku kako su mnogi nagađali. Naime, odličeno je da Fabia sa značkom RS ode u „penziju“, prvenstveno zbog svoje izuzetno loše prodaje. Upravo zbog toga, odličeno je da će Octavia biti jedini Škodin model koji će nositi oznaku RS.

 

Kako ističu iz Škode, proizvodnja modela Fabia RS im se više nikako nije isplatila finansijski, pa su upravo zbog toga odlučili da prestanu sa proizvodnjom pomenutog sportskog modela. Ono što će svim ljubiteljima i dalje biti dostupno jeste Škoda sa Monte Carlo paketom opreme, koji će Fabiji pridodati sportski izgled i osjećaj.

 

Upravo taj paket opreme trebao bi da se proširi na ostatak Škodine game, pa bi te modifikacije trebale da budu i opciono na raspolaganju Škodi Rapid, koja je predstavljena u Ženevi u svojoj koncpetnoj, sport izvedbi. Nakon što Fabia RS bude penzionisana, jedini mjodel sa oznakom RS biće nova Octavia RS.

Datum objave: 17/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook