Naslovna > Vijesti > Facelift XC90 modela sa KERS sistemom

Volvo

Facelift XC90 modela sa KERS sistemom

Iako ova verzija ne stiže sa nekim drastičnim vizuelnim promjenama, svakako su prisutni određeni noviteti kojima će se ovaj automobil moći pohvaliti...
> Prije svega osvježena verzija ovog modela stiže sa naprednim KERS sistemom, koji je dostupan za sve postojeće SUS motore, a njihova kombinacija za rezultat je dala i nove elektrifikovane pogonske sklopove. Ovi hibridni sistemi štede gorivo za 15% i smanjuju emisiju štetnih gasova, zahvaljujući rekuperaciji kinetičke energije prilikom kočenja. 
 
Kada je dizajn u pitanju, pored novih naplataka,boja karoserije i nove maske hladnjaka, drugih promjena na spoljašnjosti i nema. Enterijer ipak donosi nove opcije za sjedišta, pa će se u kabini tako naći mjesta za 6 putnika. Osim standardne tehnologije za bezbjednost, XC90 dostupan je i sa “City Safety” i “Blind Spot Information” sistemomom. Predstavnici kompanije ističu da je njihov “City Safety” sistem jedini na tržištu koji prepoznaje pješake, bicikliste i veće životinje. Prodaja facelift verzije trebala bi početi u maju mjesecu ove godine.
Datum objave: 25/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook