Naslovna > Automobili > Ford > Fiesta > Fiesta se kupovala svaka dva minuta

Prošle godine

Fiesta se kupovala svaka dva minuta

Po podacima automobilskog informacionog provajdera, JATO Dinamics, prošle godine potrošači su kupovali novu Ford Fiestu svaka dva minuta, što je čini najprodavanijim malim automobilom u Evropi.

Ford je prošle godine prodao 953.174 automobila na 30 europskih tržišta koje prati JATO, uključujući 306.405 Fiesti. Ford je nedavno objavio da je u toku 2012. prodao više od 1,4 miliona vozila na svojem 51-om europskom tržištu na kojem posluje.Također, prema najnovijim Polk podacima o registracijama novih vozila, Fiesta je za prvih devet meseci 2012. bila najprodavaniji automobil u B segmentu (sub-compact) na planeti, sa više od 560.000 prodatih jedinica širom svijeta.

 

"Fiesta je imala fantastičnu 2012-tu, kako u Evropi, tako i širom svijeta", kaže Roelant de Waard, potpredsjednik za marketing, prodaju i servis u Ford Evropa. "Ova ikona među automobilima je uspjela da definiše šta kupci žele od malog automobila - stil, kvalitet, efikasnost i genijalne tehnologije."Ford je prodao više od 15 miliona Fiesti širom svijeta od kada je prvo vozilo ušlo u proizvodnju - 1976. Fiesta je sada najprodavaniji mali automobil u Evropi u tri od poslednje četiri godine. Tokom tog perioda, više od 1,7 miliona Fiesti je prodato u Evropi i 2,1 miliona na globalnom nivou.

 

U 2012. Velika Britanija je bila najuspješnije evropsko tržište za Fiestu, sa 109.250 vozila registrovanih u skladu sa Fordovom statistikom. Ford trenutno lanisra novu Fiestu u Evropi - sada odlazi u dilersku mrežu. Redizajnirana i spolja i iznutra, a nudi 1,0-litarski EcoBoost benzinski pogonski agregat - Međunarodni motor godine 2012. Verziju ECOnetic tehnologije pokreće 1,6-litarski Duratorq TDCi dizel motor koji emituje 87 g/km CO2.Nova Fiesta takođe nudi MyKey, Fordovu ekskluzivnu tehnologiju koja omogućava roditeljima da podstaknu bezbjedniju vožnju i ograniče izloženost svojih tinejdžera rizicima za volanom. Ford je takođe opremio novu Fiestu Ford SYNC-om, sistemom povezivanja u automobilu koji se aktivira glasom, sa funkcijom SYNC, koja, nakon nesreće, direktno povezuje putnike u vozilu sa operaterima lokalnih službi za hitne slučajeve.Pored toga, Fiesta nudi Active Cty Stop sistem, koji može da pomogne da se izbegnu ili ublaže sudari pri niskim brzinama.

 

 

Datum objave: 25/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook