Naslovna > Automobili > Ford > Fiesta > Ford Fiesta slavi 40. rođendan

Ford Fiesta

Ford Fiesta slavi 40. rođendan

Planetarno popularna Ford Fiesta slavi 40 godina egzistiranja na tržištu. Jubilej je to koji je vrijedan poštovanja. Tek podsjećanja radi recimo da je prva generacija Ford Fieste predstavljena sada već daleke 1976. godine. Karoserija duga 3,5 metara imala je troja vrata što je odgovara današnjem Smartu Forfour. Četiri dekade kasnije na tržištu je prisutna 6. generacija. Kupcima se sada nude karoserije sa 3, 4 ili 5 vrata. Kod nas limuzinski modeli sa četvora vrata imaju status endema dok su nekim drugim tržištima veoma popularni. Krajem mjeseca na legendarnom Goodwood Festival of Speed bit će predstavljena verzija ST 200 snažna, kao što oznaka otkriva, 200 KS.

Planetarno popularna Ford Fiesta slavi 40 godina egzistiranja na tržištu. Jubilej je to koji je vrijedan poštovanja.
Tek podsjećanja radi recimo da je prva generacija Ford Fieste predstavljena sada već daleke 1976. godine. Karoserija duga 3,5 metara imala je troja vrata što je odgovara današnjem Smartu Forfour.

 


Četiri dekade kasnije na tržištu je prisutna 6. generacija. Kupcima se sada nude karoserije sa 3, 4 ili 5 vrata. Kod nas limuzinski modeli sa četvora vrata imaju status endema dok su nekim drugim tržištima veoma popularni.
Krajem mjeseca na legendarnom Goodwood Festival of Speed bit će predstavljena verzija ST 200 snažna, kao što oznaka otkriva, 200 KS.

Datum objave: 10/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook