Naslovna > Automobili > Ford > Focus > Ford otkrio limuzinsku verziju Focusa

Prije debija u New Yorku

Ford otkrio limuzinsku verziju Focusa

Nakon što je predstavio svoj restilizovan Focus model u svojoj hatchback i karavn izvedbi na prošlomjesečnom sajmu automobila u Ženevi, Ford je odlučio da prije zvaničnog debija u New Yorku predstavi i osvježeni sedan model…

Jedno je sigurno : nije trebalo dugo da čekamo da Ford nakon obnovljene hatchback i karavanske izvedbe svog modela Focus, predstavi i onu dugoočekivanu, limuzinsku. Zvanični debi ovog automobila zakazan je za sajam automobila u New Yorku, čija se vrata otvaraju već iduće sedmice. Ipak, Ford je odlučio da nas ranije obraduje detaljima i fotografijama ovog dugo iščekivanog automobila. Uz njega, Ford ce predstaviti i svoju električnu verziju sa novim licem.

 

Moderniji izgled

 

Sada je sigurno da porodica Focus polako, ali sigurno mijenja svoj dobro poznat izgled. 2015 Focus sedan ima isti set unapređenja stila kao i drugi stilovi karoserije ovog kompaktnog porodičnog modela sa užim prednjim svjetlima, novim poklopcem motora, te novi dizajnima branika, blatobrana i rešetke motora. Uz prednje lice prekopirano sa nedavno otkrivenog hatchbacka, limuzinski Focus dobio je drugačija zadnja svjetla, potpuno nova vrata prtljažnika i nešto drugačiji branik nazad. Sada izgled ovog automobila neodoljivo podsjeća na izgled novog Mondea, koji uskoro očekujemo na našem kontitentu.

 

 

 

 

 

 

 

Opremljenija putnička kabina i mnoštvo tehnologije

 

Unutrašnjost je limuzinski Focus takođe posudio od svog kraćeg primjerka, a bogatija je za nove materijale i nove kombinacije boja. Tu je i potpuno novi upravljač, središnja konzola i različiti ukrasni detalji od hroma. Kada govorimo o tehnologiji, Focus sada ima niz jakih sigurnosnih sistema, koji su od pomoći vozaču. Oni uključuju kameru za vožnju unazad, sistem provjere mrtvog ugla, a tu je svakako i dotjerana multimedija. Šasija je dotjerana, a tu je i električni servo. Što se zvučne izolacije tiče, ona je dotjerana i sada je mnogo bolja.

 

 

 

Pogonski agregati

 

Kada govorimo o motorima koji pokreću limuzinski Focus, ispod poklopca motora se nalazi 1.0 litarski turbopunjeni EcoBoost motor, koji je uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem. On je u stanju da razvije 123 KS i 197 Nm obrtnog momenta. Ono što limuzinski Focus čini još atraktivnijim, svakako je i paket Sport, koji Focusu donosi 17 – inčne crne naplatke. 

Datum objave: 09/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook