Naslovna > Automobili > Ford > Kuga > Ford predstavio Kugu Vignale u finalnoj verziji

Ford Kuga Vignale

Ford predstavio Kugu Vignale u finalnoj verziji

U Ženevi smo prisustvovali prezentaciji konceptne verzije Forda Vignale. Po obećanju ubrzo je uslijedilo i finalno izdanja spremno za serijsku proizvodnju.

Kuga Vignale predstavlja novog Fordovog člana u premium segmentu gdje se već nalaze Mondeo, S-Max i Edge modeli.
Vignale dolazi sa posebnim Milano Grigio bojom karoserije te crno obojenim detaljima na prednjem i zadnjem dijelu vozila.

 


Ideja šestaugaone maske motora prenosi se i u unutrašnjost. Sjedišta su prošivena posebnim šavovima čija mustra asocira na masku motora. Pored sjedišta svi su ostali detalji maksimalno pažljivo izvedeni što je posebno važno za vozila premium segmenta. U Fordu s posebnim ponosom ističu da će se svi Kuga Vignale modeli s posebnom pažnjom proizvoditi u Vignale centru u Španiji. Između ostalog, poslije lakiranja radnici još dva dodatna sata ručno poliraju završni sloj laka.

 

 

 

 

 

Kuga Vignale nudi se sa četiri pogonska motora: 1.5 litreni EcoBoost sa 150 KS spojen sa manuelnim mjenjačam sa šest stepeni prenosa, 1.5 EcoBoost sa 182 KS i automatskim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa i 4x4 pogonom, 2.0 TDCI sa 150 KS i manuelnim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa i na kraju 2.0 TDCI sa manuelnim ili po želji kupca automatskim Powershift mjenjačem, oba sa 6 stepeni prenosa i serijskim pogonom na sva četiri točka.
Kupci će preko online konfiguratora moći sastaviti sebi najbolju kombinaciju. Prodaja počinje krajem ljeta. 

Datum objave: 22/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook