Naslovna > Automobili > Fiat > 500X > Fotografija novog modela Fiat 500 XL na internetu

Fiat

Fotografija novog modela Fiat 500 XL na internetu

Nova, produžena verzija popularnog “Fiće“ izrađivaće se takođe u Kragujevcu, baš kao i njegov prethodnik, model 500L. U ovom automobilu moći će da se preveze sedam osoba, što opravdava njegovu oznaku XL...

Kompanija Fiat definitivno je odlučila da nastavi sa osvajanjem  automobilskog tržišta, i to na taj način što će da proširi svoju ponudu, naročito kada je riječ o modelima koji imaju oznaku 500. Naime, nakon kragujevačkog 500L, najnoviji automobil nosi oznaku 500XL, i imaće sedam sjedišta.

 

Fiat 500XL imaće isti međuosovinski razmak kao i model L, dok će ukupna dužina da poraste za nekih 15 centimetara, i to najviše u zadnjem dijelu ovog automobila.

 

Kao što možemo da vidimo na prvoj fotografiji koja je procurila na internet, produžena verzija modela 500L imaće mogućnost da preveze sedam putnika, pa će samim tim i ovaj model imati tri reda sjedišta, dok će zadnji red imati mjesta za samo dva putnika.

 

Očekuje se da će motori biti preuzeti iz Fiat 500L modela. Prema neslužbenim najavama, proizvodnja ovog modela trebala bi da počne ovaj mjesec, a na tržištu bi trebalo da se pojavi u sedmom mjesecu. Cijena ovog automobila je  zasada nepoznata. 

Datum objave: 02/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook