Naslovna > Vijesti > Galiber sa 1400 KS

Bugatti

Galiber sa 1400 KS

Finalna, prudkcijska verzija Bugatti Galibera na kojoj se trenutno radi, bit će opremljena 16-cilindričnim agregatom koji će isporučivati impresivnih 1400 KS

Ako ste mislili da je Bugatti Veyron najimpresivnije i najjači automobil koji ova kompanija može napraviti, prevarili ste se. Naime u Bugattiju  se trenutno radi na produkcijskog verziji Galibera, koji je kao koncept predstavljen prije tri godine. 

 

Zanimljivo je, da se očekuje da ovaj model bude pogonjen agregatom koji će isporučivati čak 1400 KS. Iz Bugattija su u šturom saopštenju potvrdili da rade na modelu, te su naglasali da će automobil imati više od 1000 KS, ali nisu precizirali koliko. No, izvori navode da će agregat sa 16 cilindara i četiri turbopunjača (kao i na Veyronu) isporučivati ravno 1400 KS.  Iako u Bugattiju rade na ovom automobilu, zeleno svjetlo za produkciju se još uvijek nije upalilo, stoga je teško nagađati kada bi se Galiber mogao naći na tržištu.  Glasine govore, da produkcijska verzija neće mnogo odudarati od koncepta , predstavljenog 2009. godine. 

Datum objave: 21/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook