Naslovna > Automobili > Lamborghini > Huracan > Genijalna revolucija u dizajnerskom svijetu

Lamborghini Huracan LP610-4

Genijalna revolucija u dizajnerskom svijetu

Ovaj Huracan model razvijen je od nule do posljednjeg detalja....

Sa čistim i jedinstvenim dizajnom, inovativnim tehnologijama, izuzetnom dinamikom i odličnim kvalitetom, Lamborghini Huracan nudi superiorno iskustvo vožnje sportskog automobila na potpuno novom nivou. Huracan kombinuje apsolutne performanse sa lakim za vožnju po putu ponašanjem i luksuzno i sportsko orijentisanu završnu obradu. Sa Huracan modelom, Lamborghini izvodi veliki korak u budućnost i ojačava svoju slavnu istoriju brenda sledećom automobilskom legendom.

 

Novi Huracan razvijen je od nule do poslednjeg detalja i kao i Gallardo i većina drugih Lamborghini modela dobio je ime iz sveta borbi sa bikovima. Novi Lamborghini Huracan donosi revoluciju u dizajnerski jezik koji je posedovao Gallardo i čiste linije. Kolor TFT 12.3“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Instrument panel pruža sve informacije o vozilu, od broja obrtaja do navigacionih mapa i funkcija informaciono zabavnog sistema i može da se konfiguriše od strane vozača za različita podešavanja. Dizajn centralne konzole i centralnog tunela je u skladu sa osećajem lakoće enterijera. Superiorna završna obrada garantuju najviši kvalitet i osećaj luksuzna. Sistematski lagani dizajn i ekstenzivna veština inženjera kompanije kada je reč o korišćenju ugljeničnih vlakana su doveli do toga da Huracan poseduje novu hibridnu šasiju - koja je integrisana struktura elemenata od ugljeničnih vlakana i aluminijuma.

 

Sa masom od 1422kg ovaj model ne samo da ima odnos 2.33kg/ks već i garantuje preciznost trkačkog vozila uz vrhunsku krutost karoserije. Novi 5.2L V10motor isporučuje maksimalnu snagu od 610ks snage pri 8250 o/min i maksimalni obrtni momenat od 560Nm pri 6500 o/min.

 

 

 

 

 

 

 

 

U okviru ovog modela su inteligentno kombinovani direktno i indirektno ubrizgavanje goriva. Rezultat je više snage i obrtnog momenta uz nižu potrošnju i emisiju u poređenju sa V10 motorom u okviru modela Gallardo. Maksimalna brzina ovog modela je preko 325km/h i ubrzavanje je od 0 do 100km/h ostvareno za 3.2 sekunde, odnosno od 0 do 200km/h za 9.9 sekundi. Ovo samo delimično opisuje dinamički osećaj za upravljačem Lamborghini Huracan modela.

 

Zahvaljujući Stop & Start tehnilogiji,kombinovana potrošnja goriva ovog modela je smanjena na 12.5L/100km, uz emisiju CO2 od 290kg/km. Snaga V10 motora se prenosi na put preko sedmostepene dual clutch transmisije Lamborghini Doppia Frizione i potpuno elektronski kontrolisanog sistema pogona na sva četiri točka.

Datum objave: 16/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook