Naslovna > Vijesti > Globalni rast od 3,7 posto i nastavak snažnog rasta u Kini

Volvo prodajni rezultati u oktobru

Globalni rast od 3,7 posto i nastavak snažnog rasta u Kini

Najprodavaniji model bio je Volvo XC60 sa 2.321 prodatim primjerkom. Kina je, nakon Holandije, postala i drugo najveće tržište modela V40...

Volvo Car grupacija (Volvo automobili), objavila je podatak o globalnoj prodaji 36.127 automobila u oktobru 2013. godine, što predstavlja porast od 3,7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine godine. To je četvrti uzastopni mjesec u kojem Volvo bilježi rast prodaje, a samo u Kini prodaja je u oktobru porasla za 50,1 posto.

 

Kina je u oktobru ponovo postala najveće Volvo tržište sa 5.086 prodatih primjeraka, što predstavlja porast od čitavih 50,1 posto. Najprodavaniji model bio je Volvo XC60 sa 2.321 prodatim primjerkom. Kina je, nakon Holandije, postala i drugo najveće tržište modela V40.

 

Pozitivan rast prodaje u Evropi nastavlja se i u Holandiji, zahvaljujući stabilnoj potražnji za štedljivim verzijama Volva V40. Holandija je i najveće tržište modela Volvo V60 Plug-in Hybrid, a samo u oktobru je prodato gotovo 1.000 primjeraka.

 

Volvo V60, V70 i XC60 su bili tri najtraženija modela u Švedskoj, gdje Volvo nastavlja biti tržišni lider sa preko 20 posto tržišnog udjela. U Sjedinjenim Američkim Državama, Volvo je u oktobru isporučio 3.919 vozila, a najveću potražnju bilježe modeli S60 i XC90.

 

„Naša je ponuda veoma jaka i bogata i sa mnogim novim modelima u salonima, stoga očekujemo nastavak rasta, dijelom i zbog uvođenja novih Drive-E motora. Uspjeh u Kini je sjajan i do kraja godine očekujemo prodaju bolju od očekivane.“ - izjavio je Alain Visser, stariji potpredsjednik odjela za marketing, prodaju i podršku korisnicima pri Volvo Cars kompaniji.

Datum objave: 05/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook