Naslovna > Automobili > Citroen > C3 > Go Citroen na Zagrebačkoj energetskoj sedmici

Go Green

Go Citroen na Zagrebačkoj energetskoj sedmici

Vrijednosti marke Citroen oduvijek su smjelost, kreativnost, tehnologija…i ekologija! Prosječno smanjenje od 5,3 grama emisije po kilometru postavlja Citroen između top 3 proizvođača s niskom emisijom CO2...

U skladu sa svojom politikom zaštite okoline, Citroën Hrvatska sudjelovao je na tradicionalnom završetku Zagrebačke energetske sedmice  povodom ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije, koji je obilježen posebnim događajem u sklopu Europskog energetskog tjedna (EUSEW) prošlu subotu na Trgu bana Jelačića.

 

Događaj je obilježen prezentacijom institucija, kompanija, preduzetnika, profesionalnih udruga, udruga civilnog društva, EKO dječjih vrtića i EKO škola Grada Zagreba aktivnih u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva i zaštite okoline. 

 

Vrijednosti marke Citroen oduvijek su smjelost, kreativnost, tehnologija…i ekologija! Prosječno smanjenje od 5,3 grama emisije po kilometru postavlja Citroen između top 3 proizvođača s niskom emisijom CO2.  Tako se marka Citroen  smjestila u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije izduvnih gasova, s prosječnom emisijom od samo 123,9  g/km CO2.

 

U tom kontekstu, Citroen je na završnom događanju Zagrebačke energetske sedmice predstavio tri aduta iz svoje game, i to Citroën C-Zero - 100 % električno vozilo, Citroën DS5 Hybrid4 s inovativnom hibrid-dizelskom tehnologijom i novi Citroën C3 sa štedljivim Pure Tech1.6 e-Hdi dizelskim motorom sa Stop & Start sistemom. 

 

Također, kao dodatni doprinos za čišču i zdraviju okolinu, Citroen je poklanjao sjeme Paulovnije, prekrasnog stabla ljubičastih cvjetova koje raste i u okolici Eiffelovog tornja u Parizu – mjesta s kojeg potječe marka CITROËN. Paulovnija je najbrže rastuće stablo na svijetu koje je sposobno u samo 10 godina apsorbirati čak 500 kg CO2! Stoga je to zahvalno stablo poželjno saditi u gradovima i uz prometnice, gdje je razina emisije CO2 najveća. 

Datum objave: 19/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook