Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf Cabriolet Exclusive

Volkswagen

Golf Cabriolet Exclusive

Volskwagenovo osoblje zaduženo za „R“ odjel, „poigralo“ se malo sa Golfom Cabriolet i od njega napravili novu verziju Exclusive

Golf Cabriolet je dobio svoju Exclusive varijantu i to zahvaljujući osoblju „R“ odjela ove kompanije.Dakle, razvili su ga ljudi koji rade na trkaćim verzijama ovog proizvođača. No, Golf Cabriolet Exclusive ipak neće doći sa dodatnim „konjima“ i sličnim tehničkim „napucavanjima“.

 

Ono što Exclusive čini posebnim u odnosu na „obični“  Golf Cabriolet je njegova unutrašnjost, koja je dobila nove materije, tačnije kožu.  Sjedišta su obložena kožom u dvije boje: centralni dio je Pepper White (bež boja), dok su bočni dijelovi i naslon za glavu presvučeni crnom kožom.  Ovakva sjedišta imaju dvostruko pozitivan efekat. Prvo, lijepo izgledaju, a drugo, ljeti na suncu odbijaće sunčeve zrake i neće dozvoljavati grijanje sjedišta.  Volkswagen je sličnu „inovaciju“ prije nekoliko godina predstavio na Lamborghini Gallardo Spideru.  Ono po ćemu ćete poznati Exclusive verziju Golfa Cabriolet, jesu  17-inčni naplaci. Model će se moći naručiti sa svim dostupnim agregatima, počevši od 1,2 TSI sa 105 KS. Model sa ovim agregatom na njemačkom tržištu za koji je isključivo i namjenjen, košta 28 025 eura. 

Datum objave: 13/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook