Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf GTI Cabrio

Velika Britanija

Golf GTI Cabrio

Volkswagen je u Velikoj Britaniji predstavio novu inačicu šeste generacije Golfa, GTI Cabrio koja je dostupna već za cijenu od 29.300 funti

Čak i oni koji ne prate autoindustriju intenzivno znaju da Volkswagen završava sedmu generaciju Golfa, koju će predstaviti vjerovatno već krajem ove godine. Kako bi se pažnja sa sedme generacije Golfa preusmjerila na nešto drugo, po starom (i dobrom i efikasnom) receptu, Volkswagen aktuelizira trenutnu generaciju svog hatcbacka.

 

U Velikoj Britaniji je predstavljen Golf GTI Cabrio, naravno na bazi šeste generacije. Iz kompanije navode da ovaj model pruža zadovoljstvo vožnje kao pravi roadster, a cijena istog je 29.300 funti ili hiljada funti više za model sa DSG mjenjačem. Ovaj automobil pogoni 2.0-litarski agregat koji proizvodi 210 KS. Golf GTI Cabrio do 100 km/h ubrzava za 7,3 sekunde (što je malo sporije u odnosu na Golf GTI), i razvija maksimalnu brzinu od 235 km/h. Dakle, ljubitelji Golfa prije sedmice, koju svi željno očekujemo zbog MQB platforme, mogu uživati u najnovijoj izvedbi šestice, koja će već naredne godine biti „stari model“.

Datum objave: 02/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook