Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf GTI mk7 imat će 260 KS

Volkswagen

Golf GTI mk7 imat će 260 KS

Sedma generacija Golfa GTI imat će, čini se, više snage nego što se očekivalo, a premijeru će doživjeti najvjerovatnije na jednom od sajmova početkom naredne godine

Ove godine u septembru mjesecu pod sjajem pariških svjetala pojavit će se sedma generacija legendarnog Golfa. Nešto kasnije se očekuju i ostale izvedbe, a prema posljednjim informacijama popularni GTI model, najnovije genereacije najpopularnijeg kompakta, doći će sa izrazito jakim agregatom.

 

Do sada smo mislili da će 2.0-litarski agregat sa 207 KS dobiti više snage za 10 ili 15 %, što bi ga dovelo na nekih 220-230 KS. No, kako tvrde britanski mediji Golf GTI sedme generacije u ergeli će imati ravno 260 KS. Ako se ovo ispostavi tačnim onda treba očekivati više „konja“ i u R izvedbi Golfa. Trenutni Golf R ima 266 KS, a ne bi nas iznenadilo da sedma generacija dođe sa 300-tinjak KS. Isti izvodi navode da je Volkswagen za novu generaciju GTI-a razvio potpuno novi prednji diferencijal, koji elektronski kontroliše Haldex kvačilo, što doprinosi većoj agilnosti.  Insajderi iz Volfsburga tvrde da ukoliko i ne bude povećanja u KS, novi diferencijal će GTI učiniti bržim od aktuelne verzije. I dok Golf mk7 očekujemo ove godine u Parizu, njegovu izvedbu GTI sačekat ćemo do početka naredne godine.

Datum objave: 06/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook