Naslovna > Vijesti > Golf R zaokuplja pažnju

Sajam automobila u Frankfurtu

Golf R zaokuplja pažnju

Nema sumnje da je Volkswagenov štand na sajmu automobila u Frankfurtu bio jedan od najposjećenijih, a za to je možda i najviše zaslužan Golf R....

Novi Golf R svečano je premijerno predstavljen na ovogodišnjem sajmu autuomobila u Frankfurtu. Nema sumnje da je Volkswagenov štand bio jedan od svakako najsposjećenijih, a za to je svakako zaslužan i ovaj novi Golfov model R.

 

Riječ je o sportskom super automobilu, koji je opremljen sportskim kitom. Tu su nešto drugačiji, redizajnirani branici, te bočni pragovi. Ovaj model krase i bi-ksenonska svjetla sa LED sijalicama. Ono što je takođe upečatljivo na ovom modelu, svakako je i sportski, izduvni sistem, te 18-inčni aluminijumski naplatci.

 

Putnička kabina takođe je opremljena kvalitetnim materijalima, i u potpunosti odgovara jednom sportskom automobilu. Tu su sportska sjedišta, koja su presvučena kombinacijom alcantare i tkanine, sportski upravljač, te Carbon Touch detalji. Pragovi su osvjetljeni što dodatno privlači pažnju.

 

Dušu ovog automobila čini 2.0 litarski 4-cilindrični motor, koji razvija 300 „konja“, te 380 Nm obrtnog momenta. Kao takav, uprane je sa pogonom na sva četiti točka i sa 6-stepenim ručnim mjenjačem. To mu omobućava ubrzanje do 100 km/h za samo 5,1 sekundu, odnosno za 4,9 sekundi uz 6-stepenu DSG varijantu, koja se takođe nalazi u ponudi.

 

Početak prodaje ovog automobila predviđen je već za kraj ove godine. 

Datum objave: 16/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook