Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Golf VII će biti 100 kg lakši

Volkswagen

Golf VII će biti 100 kg lakši

Mnogo raznih informacija kruži oko nove generacije Golfa, a najnovije kažu da će „Sedmica“ biti dosta lakša od aktuelne generacije

Sedma generacija Golfa se očekuje u drugoj polovini ove godine, a kako stvari stoje uz nju će pojaviti i GT verzija na kojoj se uveliko radi. Isti izvori navode kako će Golf 7 biti dosta lakši od aktuelne generacije zbog upotrebe lakših materijala ali i izdržljivijeg čelika, te lakših komponenti oko agregata čija je težina također smanjena.

 

Čak 70 kilograma će „Sedmica“ biti lakša od „Šestice“. Verzija GTI ide i korak dalje, te će imati težinu 1220 kg, što je čak 100 kg manje od aktuelne generacije. Glasine kažu da će krov ovog automobila biti izrađen od čelika, kako bi masa obezbjedila najoptimalniji centar gravitacije vozilu, te samim tim i najbolje ležanje na cesti. Sve će se ovo odraziti na performanse. GTI sa 2.0 TSI agregatom dobiće dodatnih 20 KS, te će razvijati ukupno 230 KS sa većim obrtnim momentom koji će se sa trenutnih 280 povečati na 300 Nm. Sve su ovo zanimljive činjenice, ali ih treba prihatiti s rezervom, jer nisu ni blizu zvaničnih podataka. No  u ovoj godini ćemo saznati sve. 

Datum objave: 01/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook