Naslovna > Vijesti > Google kašika i pametni automobil sa tri točka

m:magazin

Google kašika i pametni automobil sa tri točka

Naredne subote, 14. februara, sa početkom u 16.15 časova, pogledajte novo izdanje sve popularnije TV emisije m:magazin. Ovaj TV show vam svake subote donosi zanimljivosti iz oblasti nauke i tehnologije, a emituje se na programu Alternativne televizije ...

U narednoj, 34. epizodi vas očekuju nove zanimljive priče. Saznajte kako izgleda automobil na tri točka, Google-ova high tech kašika ili najnoviji sistem za zalijevanje vaših kućnih biljaka.Budući da je saobraćaj na svjetskim ulicama sve otežaniji automobilske kompanije stalno tragaju za novim načinima kako da olakšaju vožnju. Pametni automobil kompanije Toyota i-ROAD predstavlja jedinstveni koncept vožnje na tri točka koji se danas testira na ulicama grada Grenobla u Francuskoj. Osim što doprinosi smanjenu gužve u saobraćaju, ovaj automobil čuva i okolinu budući da ispušta značajno manju količinu štetnih gasova u atmosferu od standardnih automobila.

 

Kompanija Google uložila je velika sredstva u kreiranje neobičnog pribora za jelo koji je namijenjen pacijentima oboljelim od Parkinsonove bolesti. Google-ova high tech kašika omogućava pacijentima kojima ruke drhte da se hrane sami bez prosipanja hrane, a ovaj revolucionarni proizvod bi trebao olakšati živote hiljadama ljudi širom svijeta.

 

Novosti nam stižu i iz francuske kompanije Parrot. U ovoj kompaniji su proizveli Parrot H20 koji će vam olakšati brigu o kućnim biljkama kada ste odsutni od kuće. Ovaj uređaj automatski prilagođava svjetlost, podešava temperaturu i određuje količinu vode koja je potrebna za zalijevanje biljke.

 

Pridružite se voditeljkama Brankici Stojanović i Jeleni Babić koje vam donose najaktuelnije informacije iz svijeta nauke i tehnologije, a ukoliko imate prijedlog neke zanimljive teme koja bi mogla postati dio m:magazina, pišite na magazin@mtel.ba.

Datum objave: 10/02/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook