Naslovna > Automobili > Nissan > GT-R > GT-R iz filma "Gran Turismo" na aukciji

Nissan GT-R Nismo

GT-R iz filma "Gran Turismo" na aukciji

Pobjednici GT Academy-ja među kojima su Ricardo Sanchez, Gaetan Paletou, Lucas Ordonez i Matt Simmons su vozili ovaj automobil, a korišten je i u FIA GT takmičenju gdje su za upravljačem bili Alex Buncombe, Stuart Moore i Matty Perry...

Snimanje i produkcija nadolazećeg filma "Gran Turismo" su završeni, te će film stići u kina u avgustu ove godine. U istom mjesecu, planira se aukcija automobila koji se pojavljuje u filmu, a reč je o Nissan GT-R Nismo modelu. U filmu, ovaj automobil vozi Jann Mardenborough, koji ga tumači kao lik Archie Madekew. On će biti prodat na aukciji, ali interesantno je da ovaj GT-R nije samo vozilo korišćeno tokom snimanja filma, već je i automobil kojim se Mardenborough zaista vozio u stvarnom životu nakon što je pobijedio u Nissan GT Academy takmičenju. GT-R Nismo, proizveden 2014. godine, će biti ponuđen na aukciji u avgustu, sa očekivanom cijenom između 289.000 i 353.000 dolara. Ova aukcija predstavlja priliku za entuzijaste automobilizma da posjeduju posebno vozilo koje ima svoje mjesto u filmskoj istoriji, ali istovremeno nosi i značajnu sportsku prošlost u stvarnom svijetu, zahvaljujući uspješnom učešću u Nissan GT Academyju.

 

 

 


Iako je riječ o automobilu iz nestrpljivo očekivanog filma, cijena Nissan GT-R Nismo modela na aukciji može izgledati niska u poređenju s nekim drugim automobilima koji su korišćeni u poznatim filmovima. Na primjer, ranije ove godine, R34 Nissan Skyline GT-R, koji je vožen u filmu "Fast & Furious" od strane glumca Paula Walkera, prodat je za 1,35 miliona dolara. Razlog tome može biti povezan sa rijetkošću i istorijskim značajem određenog vozila, što utiče na njegovu vrijednost na aukcijama.

 


Film "Gran Turismo" je inspirisan stvarnim događajima, a prati priču Jann Mardenborough-a, britanskog vozača koji je trijumfovao na Nissan GT Academy takmičenju i postao profesionalni vozač. Njegova nevjerovatna priča, gdje je pobijedio čak 90.000 učesnika, čini ga trećim pobjednikom takmičenja i najmlađim koji je postigao ovaj uspjeh. U filmu ćemo takođe vidjeti druge impresivne automobile, kao što je Lamborghini Huracan, kao i hiperautomobil Porsche 963. Ovo će sigurno upotpuniti doživljaj i uzbuđenje ljubitelja automobilizma tokom gledanja filma "Gran Turismo".

 


RJN Motorsport je kupio GT-R 2014. godine te ga je opremio 2015 Nismo specifikacijama prije nego je ušao u trkaći program kao fabrički automobil. Na utrci 24 sata Nurburgringa je ostvario 9. i 11. mjesto 2015. i 2016. godine.

 


U filmu "Gran Tursimo" se pojavljuju Orlando Bloom, David Harbour, Djimon Hounsou i Geri Halliwell-Horner.

Datum objave: 26/07/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook