Naslovna > Automobili > Volkswagen > Up > Up GT u produkciji

Volkswagen

Up GT u produkciji

Nakon što je jučer predstavio petovratnu izvedbu svog najmanjeg modela iz Volkswagena danas stižu informacije o produkciji Up-a u GT izvedbi

Jučer je Volkswagen predstavio (informacijama i fotografijama) petovratnu izvedbu modela Up, a danas dolaze informacije o GT varijanti ovog automobila. GT Up koncept se pojavio prvi put na Salonu u Frankfurtu prošle godine.

 

Drugačijim od „obične“ verzije ga čine 17 inčni naplatci, različit prednji dio sa širim grilom, difuzor, spojler i dvostruki izduvni sistem. U ovom momentu nema mnogo detalja, ali neke važne stvari se znaju. Trocilindrični agregat ostaje ispod poklopca, ali će za GT verziju biti opremljen turbopunjačem, a isporučivat će 110 KS koje će se prenositi pomoću šestostepene manuelne transmisije. Iz Volkswagena poručuju da je Up GT u duhu orginalnog Golfa GTI, te da očekuju izuzetne performanse zahvaljujući izrazito niskoj masi automobila od oko 900 kg.  Ne zna se ništa o eventualnoj cijeni i početku produkcije, ali ovaj model na tržištu ne možemo očekivati prije naredne godine. 

Datum objave: 24/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook